У МЗС України зазначають, що ситуація із захопленою в Сирії громадянкою України Анхар Кочнєвою залишається без змін.

Про це повідомив на брифінгу в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«На жаль, нічого нового сказати не можу, позиція залишається та ж», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

За словами Перебийноса, МЗС України продовжує вживати всіх можливих заходів з метою звільнення українки, у тому числі із залученням міжнародних організацій та міжнародних партнерів.

«Однак це все, що я можу сказати, з відомих причин, про які ми вже говорили раніше, оскільки будь-яка інформація може зашкодити», - додав він.

Нагадаємо, у жовтні 2012 року Кочнєву викрали бойовики основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання, яке іменує себе підрозділом Вільної сирійської армії.

8 листопада у Facebook з'явилося відеозвернення Кочнєвої з проханням виконати вимоги викрадачів. Однак про вимоги заручниця не повідомила.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що сирійські повстанці вимагають за викрадену українку 50 млн доларів і погрожують стратити Кочнєву 13 грудня, якщо до цього часу не отримають викуп. У другому зверненні, опублікованому 28 листопада, журналістка заявила, що прибула до Сирії за завданням російських спецслужб, займаючись перекладом переговорів одного з російських офіцерів з його сирійськими колегами.

У січні 2013 року стало відомо, що бойовики знизили викуп за Кочнєву з $50 млн до $20 млн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174