У 2013 році Укрзалізниця планує модернізувати 229,6 км залізничних колій. Про це повідомляє прес-центр відомства.

Як сказано у повідомленні, модернізація дозволить підвищити швидкість і плавність руху поїздів, комфорт і безпеку для пасажирів, збільшити обсяги вантажоперевезень.

Поряд з модернізацією планується відремонтувати 1548,4 км колії. Також запланована заміна 86 комплектів стрілочних переведень.

У 2013 році заплановано обладнати автоматичною світлофорною сигналізацією 8 залізничних переїздів з автобусним рухом, виконати капітальний ремонт 85 переїздів і на 100 переїздах встановити настил зі збірного залізобетону.

«З року в рік Укрзалізниця самостійно вирішує проблему інвестицій у галузь, без підтримки з боку держави та дотацій на пасажирські перевезення, що перешкоджає розвитку галузі, призводить до хронічного недофінансування залізничної інфраструктури. В умовах значної зношеності основних фондів це є предметом пильної уваги залізничників з точки зору безпеки руху», - зазначає Укрзалізниця.

Слід зауважити, що для забезпечення стабільного стану інфраструктури залізниць щорічно необхідно виконувати близько 800 км модернізації і 1000 км капітального ремонту колії - щорічна потреба фінансування колійної інфраструктури залізниць становить 6,8 млрд грн. Однак реально виходячи з фінплану, галузь змогла направити на капітальний ремонт і модернізацію колій у 2012 році 3,8 млрд грн, а у 2013 заплановано 2,78 млрд грн.

«Найбільш серйозне занепокоєння викликають не виконані в потрібні терміни (через нестачу фінансування) капітальні ремонти залізничної інфраструктури, від стану якої залежить швидкість і безпека руху поїздів», - зазначають у залізничному відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227