Міністр закордонних справ України Леонід Кожара наступного тижня здійснить візит до Брюсселя, де обговорить з посадовими особами Євросоюзу питання підготовки до Саміту Україна-ЄС, запланованого на 25 лютого. Про це повідомив на брифінгу в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Він також зазначив, що у МЗС України не бачать загроз для проведення цього саміту у зв'язку з останніми подіями навколо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

«Ми не бачимо таких загроз, йде підготовка до саміту з нашого боку і, я сподіваюся, з боку Європейського Союзу», - сказав Перебийніс, передає «УНІАН».

Він зазначив, що Україна завжди демонструвала максимальну відкритість у діалозі з Європейським Союзом практично з усіх питань внутрішньополітичного розвитку, в тому числі і чутливих. За словами Перебийноса, налагодженню комунікацій з цих питань сприяла місія уповноважених представників Європейського парламенту, яку очолили колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський і колишній президент ЄП Пет Кокс.

«Ми сподіваємося, що ця місія продовжить свою роботу і дозволить сторонам продовжувати обмін інформацією, у тому числі і в контексті останнього розвитку ситуації навколо Юлії Тимошенко та інших високопосадових осіб», - сказав Перебийніс.

За його словами, у МЗС України очікують, що досягнуті за підсумками саміту Україна-ЄС домовленості дозволять максимально наблизитися до підписання Угоди про асоціацію.

Нагадаємо, саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року у Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322