Влада Малі прийняла рішення продовжити надзвичайний стан, введений в країні з 12 січня, на три місяці. Як повідомили в уряді, таку постанову було прийнято у ході позачергового засідання кабінету, передає «ИТАР-ТАСС».

«Надзвичайний стан продовжується у зв'язку із забезпеченням сприятливих умов для розвитку успіхів триваючих воєнних операцій щодо звільнення окупованих регіонів нашої країни», - заявили журналістам міністри Малі.

Нагадаємо, конфлікт у Малі вибухнув 22 березня минулого року, коли владу в країні захопили військові, поваливши президента Амаду Тумані Туре. Цим скористалися різні екстремістські угрупування, а також повстанці-туареги із Лівії, які взяли під свій контроль північ Малі.

На сьогоднішній день ісламісти контролюють дві третини території країни, намагаючись розширити зону свого впливу і на південну частину держави.

11 січня Париж направив війська у Малі для надання сприяння місцевим властям у боротьбі з ісламістами, які впритул наблизилися до Бамако.

З початку операції Франція перекинула у Малі майже дві тисячі військовослужбовців. На минулому тижні французькі сили разом з загонами малійській армії почали просування на північ країни, щоб вибити моджахедів із захоплених ними ще навесні 2012 року районів.

Нагадаємо, конфлікт у Малі може призвести до тяжких гуманітарних наслідків. Таку думку висловив голова Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон на прес-конференції, присвяченій відкриттю зимової сесії цього найбільшого політичного форуму Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227