Платник податків, який у 2012 році платив за своє навчання або члена своєї сім'ї першого ступеня споріднення, має право на податкову знижку.

Як повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів, він може повернути із бюджету суму витрачених коштів за навчання, але не більше 15%.

Для отримання такої знижки необхідно до 31 грудня 2013 року включно подати до ДПС за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

«Але найважливіше - наявність документів, що підтверджують суми коштів, сплачених за навчання. У перелік таких документів входять квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, договір з навчальним закладом, довідка про отримані у звітному році доходи, документи, що підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім'ї I-го ступеня споріднення) і т.п.», - сказано у повідомленні.

Оригінали платіжних документів потрібно зберігати вдома на випадок податкової перевірки.

«Якщо до кінця 2013 року платник податку не скористається правом на нарахування податкової знижки за результатами 2012 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься», - відзначили у Міністерстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

781