Учора, 21 січня, директор Департаменту торговельно-економічного співробітництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Руслан Осипенко провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні Салімом Мела, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Сторони обговорили широкий спектр питань щодо поглиблення двостороннього співробітництва і формування партнерських торгових відносин.

Як зазначалося у ході переговорів, Україна готова до двостороннього діалогу щодо активізації співпраці з Пакистаном у різних галузях економіки. Зокрема, учасники зустрічі висловили зацікавленість у налагодженні співпраці у промисловості, галузі судно- та літакобудування і металургії. Великий потенціал співпраці країни мають і в інфраструктурному будівництві, у галузі транспорту, енергетики та сільського господарства, у нафто-газовидобуванні та у сфері вуглевидобутку.

Висловивши задоволення з приводу підписання угоди між урядом України та урядом Ісламської Республіки Пакистан про створення Спільної українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва, яка сприятиме активізації торговельно-економічного співробітництва, а також спільній реалізації важливих для розвитку економік двох країн проектів, Руслан Осипенко зазначив: «Україна завжди була і буде залишатися відкритим, прогнозованим і надійним партнером для Ісламської Республіки Пакистан та готова розглядати пропозиції, програми і проекти пакистанської сторони, спрямовані на поглиблення двостороннього співробітництва, яке має великі перспективи і потенціал».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247