Введення для мігрантів обов'язкових іспитів з російської мови не є дискримінаційною нормою, оскільки аналогічна практика існує в більшості країн світу.

Про це прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сказав сьогодні в ході зустрічі з представниками парламентських фракцій.

«Підтвердження знання російської мови, історії Росії, нашого законодавства - це нормально, ніякої дискримінації тут немає, така практика існує у більшості країн світу. Я вважаю, що це правильно, і це має бути підтримано», - сказав Медведєв.

При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день в Росію в основному їдуть некваліфіковані працівники, які частенько ледве розмовляють російською мовою, погано знають російську культуру та звичаї. За словами прем'єра, через це виникають конфлікти і скоюються злочини.

Разом з тим Медведєв зазначив, що міграційна політика не повинна вестися на шкоду громадянам РФ, передає «УНІАН».

«Нам потрібно забезпечити економіку сучасною робочою силою, створити цивілізований ринок праці, залучати кваліфікованих фахівців, у тому числі іноземних, за затребуваним нами спеціальностями, але не на шкоду російським громадянам», - сказав він.

Крім того, Медведєв вважає за необхідне продовжити курс на добровільне переселення співвітчизників до Росії. «Відповідний урядовий законопроект, який спрямований на спрощення отримання громадянства нашими співвітчизниками, вже внесений до Держдуми», - сказав він.

Сьогодні Держдума повинна прийняти у першому читанні закон про уточнення спрощеного порядку прийому в російське громадянство стосовно учасників Державної програми зі сприяння добровільному переселенню до Росії.

Як повідомляв ForUm, з 1 грудня 2012 року набрав чинності закон, що зобов'язує працюючих у сферах ЖКГ, торгівлі та послуг мігрантів проходити тестування на знання російської мови. Після іспитів іноземцям буде видаватися відповідний сертифікат.

Крім того, для виходу на роботу у них повинен бути визнаний у РФ документ про освіту і його нотаріально завірений переклад російською мовою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215