Наприкінці грудня 2012 року на виконання внесеного прокуратурою Київської області подання авіакомпанія «АероСвіт» виплатила працівникам майже 19 млн грн заборгованості з оплати праці за листопад 2012 року.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, на початку минулого року на вимогу прокуратури області було погашено ще 24,31 млн грн боргу з зарплати.

Крім того, прокуратура дала доручення територіальній державній інспекції праці у Київській області щодо проведення перевірок з цих питань уповноваженим органом контролю і вжиття відповідних заходів реагування.

Проведення перевірки прокуратурою області взято на контроль.

Також прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері у Київській області за зверненнями голів рад профспілок бортпровідників та забезпечення польотів ПрАТ «Авіакомпанія «АероСвіт», голови виконкому профспілки «Ліга лінійних пілотів» цієї ж авіакомпанії внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами невиплати заробітної плати працівникам авіакомпанії та грубого порушення законодавства про працю, за ст.ст.172, 175 КК України. Досудове розслідування проводиться слідчим відділом ЛВ в аеропорту «Бориспіль» ГУ МВС України у Київській області. Хід розслідування перебуває на контролі у прокуратурі області.

Нагадаємо, 29 грудня 2012 року Господарський суд Київської області відкрив провадження у справі про банкрутство компанії «АероСвіт» за заявою самого авіаперевізника. Розмір боргу авіакомпанії перед кредиторами на 27 грудня 2012 становив 4,27 млрд грн.


4 січня низка аеропортів світу відмовилися від обслуговування рейсів «АероСвіту».

Господарський суд Київської області за позовом Генеральної прокуратури України стягнув з авіакомпанії «АероСвіт» на користь державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» понад 42 млн грн заборгованості зі сплати аеропортового збору та плати за надані послуги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256