Національний банк оголосив про пошук нового керуючого активами збанкрутілого 12 років тому комерційного банку «Україна», йдеться в офіційному повідомленні регулятора, опублікованому у газеті «Урядовий кур'єр».

Згідно з повідомленням, Нацбанк планує до 1 квітня 2013 року провести конкурс для юридичних осіб, які візьмуть в управління непродані активи банку «Україна» для продовження процедури ліквідації банку та погашення заборгованості перед кредиторами за рахунок отриманих активів.

До участі у конкурсі, наголошується у повідомленні, допускаються банки, які надають послуги довірчого управління, та юридичні особи, які здійснюють професійну діяльність у сфері аудиторських, юридичних, консультаційних або фінансових послуг.

Основними умовами для участі у конкурсі є потенційний термін довірчого управління не менше трьох років, наявність кваліфікованих фахівців, відсутність конфлікту інтересів, невисока вартість послуги та своєчасна подача повного пакета документів у НБУ.

В даний час ліквідатором банку «Україна» є компанія «Торнадо».

Процедура ліквідації банку «Україна» триває з 2001 року на підставі постанови Національного банку про відкликання ліцензії та ліквідації. Первісним ліквідатором банку було Державне агентство з питань банкрутства. Компанія «Торнадо» здійснює управління активами банку «Україна» у відповідності з рішенням Нацбанку від 14 жовтня 2008 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204