Молодший брат Уго Чавеса Археніс спростував приписувану йому заяву, що президент Венесуели, який проходить лікування у Гавані після операції у зв'язку з онкологічним захворюванням, повернеться на батьківщину в найближчі дні.

«Археніс Чавес спростовує інформацію, поширену (раніше) інформаційним агентством США Ассошіейтед Пресс, згідно з якою він нібито повідомив, що його брат - президент республіки Уго Чавес - повернеться в країну в найближчі дні», - йдеться на сайті Національної електроенергетичної державної корпорації Corpoelec, керівником якої є Археніс Чавес, передає РІА «Новости».

Брат президента звернув увагу, що оприлюднення подібних відомостей про здоров'я глави держави входить «у компетенцію офіційних представників уряду». Він уточнив, що такими «є і були віце-президент Ніколас Мадуро, а також міністр зв'язку і інформації Ернесто Вільєгас». Брат Уго Чавеса зазначив, що «рішення про повернення в країну глави держави перебуває у руках лікуючого медичного персоналу».

Тим часом, хороші новини про здоров'я глави Боліваринської республіки повідомив у соціальній мережі Twitter міністр закордонних справ Венесуели Еліас Хауа. У ході візиту до Гавани він обговорив у понеділок зі своїм кубинським колегою Бруно Родрігесом двосторонні відносини і відвідав президента Венесуели у медичному центрі. За його словами, Уго Чавес приймає рішення, жартує і сміється.

Чавес проходить лікування у Гавані з початку грудня, коли йому була зроблена хірургічна операція. Після операції у нього була виявлена ​​ легенева інфекція, яка викликала подальшу дихальну недостатність.

Віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро повідомив напередодні, що Чавес закінчує післяопераційний період відновлення і почне нову стадію лікування. За його словами, стан президента і функціонування всіх життєво важливих органів стабілізуються, він перебуває при тямі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273