У Красноармійську Донецької області чоловік під час порятунку дівчини завдав тілесні ушкодження ґвалтівнику, внаслідок яких той помер. Про це йдеться у повідомленні відділу зв'язків із громадськістю Головного управління МВС України у Донецькій області.

Згідно з повідомленням, минулого тижня пізно ввечері у районі однієї зі шкіл Красноармійська була зґвалтована молода дівчина.

За словами начальника кримінальної міліції Красноармійського МВ Миколи Туровського, коли 21-річна місцева жителька поверталася з роботи додому, невідомий напав на неї з метою задоволення статевої пристрасті. Надаючи опір, жертва кричала про допомогу. Її почув місцевий житель, який опинився недалеко від того, що відбувається і який кинувся на допомогу і припинив акт насильства. Це викликало у зловмисника агресію, і між чоловіками зав'язалася бійка, у ході якої винуватець отримав тілесні ушкодження.

Чоловік, який прибув на допомогу, викликав наряд міліції і швидку допомогу. Дівчину та її кривдника доставили у лікарню, де обом надали медичну допомогу. В ході обстеження у ґвалтівника були встановлені забої та переломи ребер. Через кілька годин фігурант помер. Причина його смерті буде встановлена ​​ після проведення всіх необхідних експертиз.

Слідчим відділом червоноармійської міліції було відкрито кримінальне провадження за ст.ст.152 ч.2, 153 ч.1 Кримінального Кодексу України - «зґвалтування, вчинене повторно», «насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом», що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

«Зловмисником виявився неодноразово судимий 32-річний житель Красноармійського району, - повідомив Туровський. - Чоловік, який кинувся на допомогу, - несудимий місцевий житель, але при сформованих обставинах він перевищив заходи необхідної оборони. Відповідно до ст.118 Кримінального Кодексу України «Умисне вбивство при перевищенні межі необхідної оборони або при перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця», передбачено покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років. За цією статтею щодо зазначеного чоловіка відкрито кримінальне провадження». Слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259