Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив забезпечити наявність в аптечній мережі достатньої кількості лікарських засобів для лікування мігрені. Таке доручення він дав під час засідання уряду 21 січня 2013 року, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

На адресу глави уряду продовжують надходити повідомлення, що до цих пір ліки, які повернуті у вільний продаж, відсутні в аптеках.

Рішення уряду про забезпечення доступності ліків від мігрені, на жаль, не було повністю виконане.

«Ліки хворі повинні отримувати у достатній кількості», - підкреслив Азаров, давши доручення забезпечити наявність ліків від мігрені в аптечній мережі.

При цьому зазначалося, що, незважаючи на доступність медикаментів, лікування повинно здійснюватися під наглядом фахівців.

Як раніше повідомляв ForUm, ліки від мігрені потрапили у список заборонених до вільного продажу. Це викликало справедливе нарікання у хворих, для яких вони були єдиним порятунком від болю. Для виправлення ситуації 9 січня 2013 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України №15 «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». 17 січня постанова набрала чинності. Документом внесено зміни до відповідного переліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 року №770.

Таким чином, лікарські засоби, які входять до складу ліків від мігрені, вилучені зі списків особливо небезпечних психотропних і наркотичних речовин. Це дозволяє хворим на мігрень безперешкодно купувати лікарські засоби в аптечних мережах і отримувати належне і своєчасне лікування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

414