Міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара зустрівся з головою парламенту Республіки Молдова Маріаном Лупу, повідомляє прес-служба МЗС.

У центрі уваги сторін перебували перспективи пожвавлення двостороннього співробітництва, насамперед, у парламентському вимірі.

У цьому сенсі сторонами була, зокрема, відзначено важливість посилення контактів між вищими законодавчими органами двох країн, у тому числі на рівні комітетів і груп дружби.

Сторони наголосили на важливості забезпечення прав української меншини в Молдові та молдовської – в Україні. У цьому контексті спікер парламенту Лупу висловився за прискорення процесу ратифікації відповідної двосторонньої угоди.

Особливий акцент був зроблений на можливості, які відкриваються сьогодні на шляху придністровського врегулювання завдяки головуванню України в ОБСЄ. Зокрема, йшлося також і про парламентський вимір взаємодії між двома берегами Дністра.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара заявив, що збирається дати поштовх процесу придністровського врегулювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182