Уряд тримає на контролі ситуацію з грипом: достатньо і необхідних ліків, і вакцини. Про це йшлося на засіданні уряду 21 січня, де міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова поінформувала про стан готовності системи охорони здоров'я до можливих осінньо-зимових епідемічних спалахів захворюваності на грип та ГРВІ, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Зараз показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги у жодному регіоні.

Враховуючи прогноз ВООЗ та Національної академії медичних наук України щодо захворюваності на грип та ГРВІ, в епідемічному сезоні 2012-2013 років в Україні прогнозується сумісна циркуляція трьох вірусів грипу. Всі очікувані штами ввійшли до складу актуальних сезонних вакцин проти грипу. Зараз в наявності 5 типів препаратів вакцини, загальна кількість – понад півмільйона тисяч доз, достатню для забезпечення необхідних щеплень.

Достатня і загальна кількість протигрипозних лікарських засобів: всього більше 21 млн. упаковок.

МОЗ доручив територіальним органам здійснити комісійну перевірку дотримання санітарно-протиепідемічного режиму у закладах охорони здоров'я та аптеках, особливу увагу звернути на наявність запасу необхідних медикаментів, дезінфікуючих, антисептичних та засобів індивідуального захисту, укомплектування бригад для надання консультативної і невідкладної медичної допомоги тощо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318