Президент Грузії Михайло Саакашвілі порадив російським політикам надіти окуляри, щоб побачити справжню карту Грузії.
Про це він заявив сьогодні під час виступу у Парламентській Асамблеї Ради Європи, відповідаючи на запитання депутата Державної думи Росії Роберта Шлегеля.

«Що таке відносини Росії і Грузії? У вас одна карта перед очима, у мене – інша. При всій моїй повазі, вам потрібні окуляри, щоб побачити справжню карту Грузії», - сказав президент Грузії.

«Жоден проросійський, навіть відгодований російськими колами політичний діяч Грузії не зможе дати вам те, чого у нього немає, ніколи жоден житель Грузії не піде на те, щоб віддати вам частину території Грузії», - додав Саакашвілі.

Грузинський президент підкреслив, що він відповідає на запитання російського депутата російською мовою, передає «УНІАН».

«Ви знаєте, що є ціла низка країн, які б навіть російською вам не відповідали б через алергію. Я, до речі, говорив Путіну, що я, можливо, один із останніх лідерів Грузії, який може говорити з ним російською і цитувати російських класиків», - сказав він.

«Суть у тому, що Росії треба позбавлятися від імперських амбіцій і територіальних претензій до сусідів», - додав Саакашвілі.

Він також підкреслив, що його бажання мати добрі відносини з Росією пояснюється переконаністю у тому, що добрі відносини з сусідами – для блага Грузії та її прийдешніх поколінь.

Нагадаємо, президент Грузії Михайло Саакашвілі переконаний, що його країна не зверне з курсу євроінтеграції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283