Прокуратура Рівненської області із залученням органів державного контролю провела перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на території м.Дубно, повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

За її результатами встановлено факти неналежного державного контролю у діяльності працівників Державної екологічної інспекції, органів місцевого самоврядування та неналежного виконання своїх службових обов'язків працівниками ТОВ СП «Нива».

З'ясовано, що у листопаді-грудні 2012 року на території м.Дубно через порушення технологічного процесу виробництва мали місце несанкціоновані скиди вод ТОВ СП «Нива». Однак працівники зазначеного ТОВ не поінформували місцеві власті про аварійну ситуацію та не вжили заходів щодо усунення її наслідків.

Крім того, ігноруючи повідомлення в окремих засобах масової інформації про витік у м.Дубно по вул. Багряного вод невідомого походження, держекоінспектори перевірку належним чином не провели, а посадові особи Дубненської міської ради не вжили жодних дій для припинення витоку вод.

Згідно з результатами аналізу зазначених вод, проведених лабораторією КП «Дубноводоканал», шкідливого впливу на навколишнє середовище та здоров'я людей вони не мають. В даний час несанкціоновані скиди вод ТОВ СП «Нива» припинені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

448