Президент Грузії Михайло Саакашвілі переконаний, що його країна не зверне з курсу євроінтеграції.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу у Страсбурзі, де планує виступити перед депутатами Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), повідомляє «УНІАН».

«Чи можемо ми повернутися назад? Я не думаю. Чи будуть спроби такого повернення? Можливо. Але чи будуть вони успішними? І знову відповідь - ні», - сказав президент Грузії.

Саакашвілі зазначив, що Грузія на сьогоднішній день дуже близька до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. «У нас є тимчасові складнощі, проте, я думаю, сьогодні Грузія набагато ближче до ЄС, ніж була раніше», - сказав він.

Президент Грузії також зазначив, що він ніколи не був проти хороших відносин з Росією, однак ніколи не підтримає зміну основного зовнішньополітичного курсу держави. «Це - питання цінностей. І наші цінності - європейські», - підкреслив Саакашвілі.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року у Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234