Прем'єр-міністр Республіки Молдова Влад Філат висловив готовність молдовської сторони підтримувати активний діалог з Україною з двосторонньому порядку денному в рамках євроінтеграційних процесів та регіонального співробітництва.

Про це, як повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою, який перебуває у Республіці Молдова як чинного голови ОБСЄ.

Також сторони обговорили комплекс питань, які стосуються як двосторонньої співпраці в ОБСЄ, так і взаємодії під час українського головування.

«Значну увагу було приділено питанню придністровського врегулювання, зокрема, забезпеченню динаміки переговорного процесу у форматі «5+2», підтримці прямих контактів між Кишиневом і Тирасполем, а також реалізації конкретних проектів в інтересах людей, які живуть на обох берегах Дністра», - йдеться у повідомленні МЗС.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара заявив, що збирається дати поштовх процесу придністровського врегулювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331