Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив щорічно оновлювати парк карет швидкої допомоги на 1000 машин. Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів, на якому розглядалося питання про реалізацію Закону України «Про екстрену медичну допомогу», повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Парк машин «швидкої» потрібно міняти. Тисячу автомобілів у цьому році, тисячу у наступному. Треба знайти ресурси, щоб рухатися такими темпами», - сказав глава уряду.

При цьому він підкреслив необхідність «вивчити питання виготовлення таких автомобілів з обладнанням в Україні», щоб закуповувати тільки те, що не роблять вітчизняні підприємства.

Азаров підкреслив, що не має бути відмов у наданні екстреної медичної допомоги - за будь-яким викликом повинне надаватися медичне обслуговування.

«Якщо людина звертається за допомогою, значить, вона потребує, отже, повинна обов'язково отримати», - підкреслив він.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов заявив, що Міністерство охорони здоров'я України планує закупити 1200 автомобілів екстреної медичної допомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270