Рішення про відмову провести похорони кримінального авторитета Аслана Усояна, більш відомого як Дід Хасан, у Грузії могло бути прийняте на урядовому рівні, повідомив у понеділок журналістам член грузинської делегації на зимовій сесії ПАРЄ Гіоргій Габашвілі.

Усоян, який вважався найвпливовішим у Росії «злодієм у законі», був поранений 16 січня внаслідок стрілянини на вулиці Поварській у ​​центрі Москви, пізніше він помер у лікарні. Раніше джерело у правоохоронних органах столиці говорило, що останки загиблого імовірно відправлять на його батьківщину - у Грузію.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що аеропорт Тбілісі нібито відмовився приймати літак з тілом Усояна, передає РІА «Новости».

Відповідаючи на запитання про те, ким було прийняте рішення відмовити у проведенні похорону Усояна - президентом чи урядом, Габашвілі сказав, що урядом. За його словами, інформацією про деталі прийнятого рішення він не володіє.

«У цьому випадку, я думаю, що уряд вчинив правильно, тому що такі похорони, так би мовити, за старими радянськими термінам, переростають на всесоюзні сходки», - додав Габашвілі, який представляє у ПАРЄ пропрезидентську партію «Єдиний національний рух».

Нагадаємо, Діда Хасана поховали на Хованському кладовищі Москви.

Як повідомляв ForUm, кримінальний авторитет Астамур Гулія, відомий як Астіка Сухумський, застрелений у столиці Абхазії, повідомляють місцеві ЗМІ, за даними яких вбитий належав до клану противників Аслана Усояна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1056