Кримінальний авторитет Астамур Гулія, відомий як Астіка Сухумський, застрелений у столиці Абхазії, повідомляють місцеві ЗМІ, за даними яких вбитий належав до клану противників Аслана Усояна (Діда Хасана), який став кілька днів тому жертвою кілера у Москві.

Гулія був розстріляний у столиці Абхазії у ніч на 19 січня при виході із ресторану «Поль Гоген» (колишня назва «Басла»). З Mercedes W210 сріблястого кольору був відкритий вогонь по групі людей, серед яких був Гулія. Стріляли із автоматичної зброї, імовірно, автомата Калашникова калібру 5,45, було випущено сім куль. Одна потрапила у стегно Гулія, одна - в шию і п'ять - в область грудей. Лікарі міської клінічної лікарні всю ніч боролися за життя 31-річного Гулія, але врятувати його не вдалося, повідомляє РІА «Новости».

Оперативники виявили спалений Mercedes у районі сухумського фунікулера, біля руїн ресторану «Амза». Відпрацьовується декілька версій події, подробиці в інтересах слідства не розкриваються.

Сухумська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом вбивства. Приступила до роботи оперативно-слідча група, до якої входять слідчі прокуратури і начальник карного розшуку.

Абхазькі ЗМІ стверджують, що Гулія був «коронований» у грудні грузинськими кримінальними авторитетами у Дубаї (ОАЕ).

За три дні до вбивства у Сухумі за схожих обставин - на виході з ресторану - в центрі Москви був смертельно поранений Аслан Усоян, який відомий на прізвисько Дід Хасан і який вважався найвпливовішим у Росії «злодієм у законі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

371