Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Іван Попеску переконаний: результати організаційного засідання української делегації ПАРЄ є свідченням того, що делегація зможе конструктивно працювати, і Україна виконає всі свої зобов'язання перед Радою Європи. Про це він заявив у понеділок, 21 січня, коментуючи результати засідання, повідомили ForUm'у у прес-службі ПР.


 
«У цілому організаційне засідання української делегації пройшло дуже конструктивно. Всі члени делегації розподілені по комітетах», - повідомив Попеску.

Він висловив переконаність: це є першим показником того, що члени української делегації у ПАРЄ зможуть домовитися.

«А значить, що впродовж цієї каденції у Раді Європи ми зможемо виконати останнє зобов'язання, яке формально залишилося перед Україною при вступі до Ради Європи ще в 1995 році, - прийняти закон про прокуратуру. І таким чином наша країна виконає всі свої зобов'язання перед Радою Європи», - підкреслив парламентарій.

«Звичайно, кожен член нашої делегації представляє ту чи іншу політичну силу. Однак при вирішенні організаційних питань, незважаючи на труднощі, нам все-таки вдалося знайти компромісне рішення. Україна буде представлена ​​в усіх комітетах Парламентської асамблеї Ради Європи. В іншому разі, якщо б не обрали сьогодні керівництво делегації, ми не змогли б зробити розподіл по комітетах. Тому що тільки керівник делегації може подати розподіл по комітетах. І тоді до наступної сесії у квітні наші депутати не змогли б брати участі у роботі комітетів. Але сьогоднішнє рішення показує, що ми можемо приймати компромісне рішення», - резюмував нардеп.

Нагадаємо, керівником постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи знову обраний народний депутат Іван Попеску.

Попеску очолював постійну делегацію Верховної Ради України попереднього скликання у ПАРЄ.

До складу постійної делегації Верховної Ради сьомого скликання у Парламентській асамблеї Ради Європи увійшли 12 народних депутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272