Кабінет Міністрів України визначив міністерства, керівники яких будуть відповідати за взаємодію з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а координувати відповідну роботу будуть перший віце-прем'єр і віце-прем'єри.

Про це йдеться у розпорядження від 14 січня 2013 №17-р, підписаному прем'єр-міністром Миколою Азаровим і оприлюдненому на урядовому порталі.

Зокрема, за безпосередню взаємодію з Автономною Республікою Крим та м.Севастополь відповідає Міністерство економічного розвитку, за Харківську область - Міністерство доходів і зборів, Житомирську та Херсонську - Міністерство аграрної політики, Київську - Міністерство внутрішніх справ, Вінницьку та Чернігівську - Міністерство соціальної політики, Львівську - Міністерство оборони, Рівненську та Черкаську - Міністерство фінансів. Координатором роботи з цими регіонами визначено першого віце-прем'єр-міністр Сергія Арбузова.

Крім того, за керівництвом Міністерства промислової політики закріплюються Кіровоградська та Хмельницька області, за Міненерговугілля - Луганська та Чернівецька, за Мінприроди - Закарпатська. Координатор цих регіонів - віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

Взаємодію з Волинською та Івано-Франківською областями покладено на Міністерство юстиції, Дніпропетровською та Одеською - на Мінрегіон, м. Київ - Мінінфраструктури. Координатором роботи з цими регіонами визначений віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

Також взаємодія з Запорізькою та Миколаївською областями покладена на Міністерство культури, Сумською - Міністерство закордонних справ, Полтавською і Тернопільською - Міністерство охорони здоров'я, Донецькою - Міністерство освіти і науки, молоді та спорту. Координатор цих регіонів - віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

460