Троє представників молодіжних організацій на знак протесту проти ув'язнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка закували себе за допомогою замка і троса до паркану на проїзді від вулиці Лютеранської до Банкової у Києві.

Зокрема, це зробили голова Молодого народного руху, депутат Київської міської ради Іван Крулько, представник Молодого народного руху Сергій Митрофацький і виконувач обов'язків голови «Батьківщини молодої» Олег Куявський.

Представники молодіжних організацій вимагають від Віктора Януковича негайно припинити тортури над Тимошенко, демонтувати камери спостереження, забезпечити їй необхідну медичну допомогу і в повному обсязі виконати вимоги екс-прем'єра.

 

Вони заявили про намір проводити свою акцію безстроково до виконання всіх висунутих вимог, передає «УНІАН».

Пізніше біля Адміністрації Президента сталася невелика сутичка між представниками опозиційних молодіжних організацій, які вимагають звільнення політв'язнів, і активістами організації «Молодь. Україна. Влада», яка виступає за заснування в Україні свята Дня обіймів.

Ще до початку акції опозиції з обох боків вулиці Банкової представники організації «Молодь. Україна. Влада» проводили акцію з вимогою до Президента України Віктора Януковича видати указ про заснування в Україні свята Дня обіймів і зробити цей день вихідним.

У цій акції беруть участь кілька десятків молодих людей.

Після того, як розпочалася акція опозиційних молодіжних організацій, акція на підтримку легалізації Дня обіймів тривала. Учасники обох мітингів перебувають поруч.

У якийсь момент учасники акції на підтримку екс-прем'єра Юлії Тимошенко почали кричати про провокації з боку представників іншого мітингу, почалася невелика бійка, але вона швидко закінчилася.

Зараз обидва мітинги тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397