Президент ВГО «ВААП» Ігор Шкіря підтримує рішення Міністерства інфраструктури про скасування узгодження тарифів на міські автобусні перевезення з головним транспортним відомством і Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

За його словами, Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників давно виступала за впровадження вільних тарифів на перевезення, і нинішнє рішення Мініфраструктури є першим кроком у реалізації цієї стратегії. На сьогодні паливо, запчастини, автошини в різних регіонах України коштують практично однаково, а ось тарифи на перевезення суттєво відрізняються, повідомляє «Ура-Інформ».

Наприклад, у Запоріжжі, Хмельницькому та в Луганську проїзд у маршрутці коштує 2,50 гривні. Також дорогі міські тарифи в Києві та Дніпропетровську. Тут вони досягають 3 гривень. Однак, вартість проїзду в деяких регіонах, іноді не дотягує навіть економічно обґрунтованих тарифів. Наприклад, у Миколаївській і Полтавській областях пасажирів перевозять за 1,75 грн, хоча собівартість транспортних послуг на сьогодні у жодному місті України не може бути нижче двох гривень. Тому, додав президент ВААП, у фактичній передачі права затвердження міських тарифів регіональної влади я бачу лише позитив. Після досягнення мети на державному рівні увага всіх осередків Всеукраїнської асоціації автоперевізників буде прикута до дій місцевої влади. Адже досить часто у регіонах чиновники зловживають формуванням маршрутної мережі і тарифів, - зазначив президент ВГО «ВААП» Ігор Шкіря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199