В акваторіях Чорного і Середземного морів ВМС Росії проводять найбільші за останні десятиліття навчання за участю 20 бойових, спеціальних кораблів та суден забезпечення, повідомили в прес-службі Міноборони РФ.

«У акваторіях Чорного і Середземного морів під керівництвом генерального штабу збройних сил Російської Федерації почалося навчання міжфлотського угруповання ВМФ Росії», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у найбільшому за останні десятиліття заході бойової підготовки беруть участь бойові кораблі Чорноморського, Балтійського і Північного флотів: гвардійський ракетний крейсер «Москва», великий протичовновий корабель «Сєвєроморськ», сторожові кораблі «Сметливий», «Ярослав Мудрий», великі десантні кораблі «Саратов», «Азов», «Калінінград», «Олександр Шабалін», спеціальні кораблі та судна забезпечення, а також дальня авіація і 4 командування ВПС і ППО.

Основним завданням навчання є перевірка готовності органів військового управління і міжфлотського угруповання сил до виконання завдань за призначенням у далекій морській зоні.

Корабельним угрупованням, що діє в Чорному морі, відпрацьовуватимуться питання взаємодії з літаками дальньої авіації, обміну інформацією з морською авіацією при освітленні надводною обстановкою, а також завдання з відбиття атак ракетних катерів, додали у військовому відомстві.

Штаб керівництва навчанням розміщено в гвардійському ракетному крейсері «Москва» Чорноморського флоту, що знаходиться в призначеному районі Середземного моря.


«Корабель оснащений сучасними системами управління та космічного зв'язку, що дозволяють забезпечити ефективне керівництво навчанням в режимі реального часу з генерального штабу збройних сил РФ», говориться в повідомленні Міноборони РФ.

Під час навчання, яке триватиме до 29 січня 2013 року, російськими моряками в Чорному та Середземному морях буде виконано більше 60 різних бойових вправ, у тому числі ракетні та артилерійські стрільби.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218