У 17% українців є імунітет до «свинячого» грипу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила керівник Центру грипу та ГРВІ МОЗ Любов Некрасова.

«Коли у нас лютував «каліфорнійський», або «свинячий» грип, ним перехворіли майже 17% населення країни. Таким чином, у 17% жителів України сформувався стійкий імунітет до грипу H1N1, і ще рік ці люди не будуть сприйнятливі до даного вірусу», - зазначила вона.

У свою чергу голова Державної СЕС України, головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко повідомив, що роль «свинячого» грипу в нинішньому епідеміологічному сезоні буде незначною.

За його совами, в Україні прогнозується циркуляція нового для нашої країни штаму вірусу грипу А/Вікторія, а також нового штаму B/Вісконсін. «Вакцинацію проти грипу в Україні пройшли 315 тис. людей, або 0,7% населення», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, начальник відділу державного санітарного нагляду СЕС України Василь Ляшко заявив, що в Україні цього року можливий інтенсивний характер епідемічного процесу.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190