В Україні очікується епідемія грипу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій ДП «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського АМН України» Алла Мироненко.

«Зараз спостерігається зростання захворюваності населення на грип. Поки що воно не дійшло до рівня епідпорогу. Але коли дійде? Може, через два-три тижні, але те, що епідемія буде - це точно. Ми це вже бачимо по сусідніх країнах», - зазначила вона.

За словами медика, цього року епідемічний процес перебуватиме на середньому рівні інтенсивності.

Мироненко підкреслила, що вже відомі штами, які циркулюють в Україні. «Це H3N2, який ми очікуємо як провідний збудник епідемії. Також H1N1, але ми припускаємо, що великої погоди він нам не зробить, оскільки він два роки поспіль у нас вже спостерігався і вже більше половини населення має до нього імунітет. А також очікується вірус грипу B», - заявила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, начальник відділу державного санітарного нагляду СЕС України Василь Ляшко заявив, що в Україні цього року можливий інтенсивний характер епідемічного процесу.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256