Національний банк України з метою визначення рейтингової шкали пам'ятних монет, які офіційно введені в обіг з 1 січня до 31 грудня 2012 року, оголошує про початок конкурсу «Найкраща монета року України», повідомляється на офіційному сайті НБУ.

Як зазначила заступник начальника Управління нумізматичної продукції та маркетингу Національного банку України Вікторія Сузанська, монета - це багатюще джерело інформації і символ державності.

«Пам'ятні монети відображають образи знаменитих співвітчизників, які залишили значний творчий і науковий потенціал, пам'ять про розвиток української держави, розповідають про історичну спадщину України, традиції та культуру нашого народу», - зазначила вона.

Проведення конкурсу здійснюється в два етапи. Сузанська повідомила, що конкурс проводиться в наступних номінаціях: найкраща монета року, унікальне ідейне рішення, найкраще художнє рішення. Так з 21 січня 2013 р. до 22 березня 2013 р. шляхом голосування визначаться три монети, які набрали найбільшу кількість голосів у кожній номінації.

У голосуванні можуть брати участь усі бажаючі, які в установлені строки надішлють заповнену анкету для визначення найкращої монети року на електронну адресу [email protected], он-лайн на сторінках Офіційного інтернет-представництва Національного банку України або кинуть її в спеціально облаштовану скриньку в територіальних управліннях Національного банку України.

На другому етапі члени комісії шляхом таємного голосування визначать переможця конкурсу в кожній номінації (серед авторів трьох обраних монет).

Інформація про результати другого етапу конкурсу розміщуватиметься на сторінках Офіційного інтернет-представництва Національного банку України.


Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369