Екс-глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан у рамках позасудового врегулювання претензій виплатив 1,5 мільйона доларів покоївці готелю в Нью-Йорку, яка звинувачувала його у зґвалтуванні.

За інформацією агентства «Франс Прес», 63-річний політик і 33-річна Нафіссату Діалло досягли мирової угоди у грудні минулого року, тоді ЗМІ припускали, що сума операції склала близько 5 мільйонів доларів. Близько 30% отриманої суми Діалло виплатить своїм адвокатам, передає РІА «Новини».

Це вже не перша виплата, яку жінка отримує в рамках цієї скандальної справи. Газета New York Post раніше виплатила їй неназвану суму як компенсацію за розповсюдження про неї компрометуючої інформації: видання в одній зі статей назвало Діалло повією.

Як повідомляв ForUm, Домінік Стросс-Кан був затриманий у Нью-Йорку 14 травня 2011 року на підставі заяви покоївки про спробу насильства з боку високопоставленого постояльця. Екс-глава МВФ кілька днів провів у в'язниці, а потім був поміщений під домашній арешт. 19 травня Стросс-Кан пішов з посади директора-розпорядника МВФ.

Кримінальну справу проти нього було закрито 23 серпня після того, як прокуратура заявила, що покоївка, ймовірно, збрехала при дачі свідчень під присягою, оскільки неодноразово раніше обманювала різні органи.

Колишньому голові МВФ 26 серпня повернули паспорт, і 4 вересня він повернувся до Франції.

На початку серпня минулого року Діалло почала проти Стросс-Кана цивільний процес – цього разу з метою отримати від нього матеріальну компенсацію. Суд прийняв цивільний позов Діалло до розгляду 1 травня 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261