Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков підтримує критичне ставлення президента ФІФА Йозефа Блаттера до ідеї створення об'єднаного чемпіонату країн СНД з футболу.

«Я думаю, що це взагалі некоректно обговорювати, якщо головна людина у ФІФА сказала, що це не має ніякого сенсу. Є субординація, є дисципліна і порядок. Я вважаю, що якщо головна людина сказала, що це нічого не варто, то й нічого не треба обговорювати. Я хотів би Валерію Георгійовичу (Газаєву. - Ред.) побажати одного - узгоджувати свої дії з ФІФА і УЄФА, тому що це провідні організації, які дуже довго і багато працюють у футболі», - наводить у неділю його слова телеканал «Футбол», передає «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що створення чемпіонату СНД з футболу йде врозріз з принципами ФІФА, і тому президент Російського футбольного союзу Микола Толстих повинен зберегти чемпіонат Росії і забути про ідею об'єднаного чемпіонату.

Нагадаємо, 26 листопада 2012 р. керівник «Газпрому» Олексій Міллер в інтерв'ю сайту ФК «Зеніт», спонсором якого є «Газпром», запропонував організувати чемпіонат СНД з футболу.

Перший віце-президент Федерації футбол а України Анатолій Попов висловив думку, що проведення чемпіонату є цікавою ідеєю, але її важко реалізувати.

30 листопада глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що чотири українські клуби зацікавлені в організації цього чемпіонату. За його словами, «Шахтар», «Динамо» (Київ), «Металіст» і «Дніпро» зацікавлені в тому, щоб грати разом з провідними російськими клубами в більш сильному турнірі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

439