Кількість жертв повеней в індонезійській столиці Джакарті на цьому тижні досягла 15.
 
Як передає РІА «Новости», за даними Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих (BNPB), у Джакарті постраждали чверть мільйона мешканців, притулку позбулися 18 тис., серед них починають поширюватися хвороби (переважно простудні та шкірні захворювання), які охопили вже 8000 осіб.
 

Всього під шаром води, що затопила понад 97 тис. будинків, виявився 41 квадратний кілометр - приблизно 8% всієї території Джакарти.
 
Поки збитки від повеней менші, ніж у 2007 році, коли вода затопила 231 квадратний кілометр, загинули 80 людей і 320 тис. позбулися даху, говорить офіційний представник BNPB Сутопо Пурво.
 

«Проте нинішні дані стосуються лише (перших трьох днів), а повені можуть тривати до середини лютого», - додав він.

За оцінкою індонезійських метеорологів, у вихідні на Джакарту може випасти до 50 міліметрів опадів. У ніч на 17 січня на столицю випало 100 міліметрів опадів, довелося відкрити шлюз. Потік води, що хлинув, зруйнував 50-метрову секцію дамби, вода в центрі міста піднялася до 1,5 м. Виявився затоплений президентський палац, і главі держави довелося перенести на більш пізній час вже призначену зустріч з аргентинською колегою. Відновити зруйновану ділянку дамби поки не вдається.

Нагадаємо, в столиці Індонезії Джакарті сезонні зливи викликали небувалу повінь.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує громадянам України утриматися від відвідування столиці Індонезії Джакарти.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317