Прем'єр-міністр вважає, що медики повинні більш широко інформувати українців про епідемію грипу та ГРВІ. Про це він заявив на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, уряд поставив чіткі завдання перед відповідальними відомствами, які стосуються мінімізації явищ, пов'язаних з можливою епідемією грипу.

Так, сьогодні віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко провів селекторну нараду з керівництвом областей, медустанов щодо ступеня готовності країни і наших медустанов до можливої ​​епідемії грипу. «Я доручив нашим медикам якомога частіше в ЗМІ інформувати людей про ті прості й елементарні речі, які треба не забувати заради свого здоров'я і здоров'я своїх дітей, своєї родини», - повідомив Азаров.

«Якщо людина відчула хворобу, то найкраще залишитися вдома і вжити низку простих заходів для того, щоб не отримати ускладнень. «Героїчний подвиг», коли хворий грипом йде на роботу, призводить тільки до поширення хвороби і до ускладнень у самого хворого. Але я думаю, медики дадуть більш докладні рекомендації», - додав він.
Нагадаємо, за минулий тиждень (7-13 січня) загальні показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищили епідемічні пороги в жодному регіоні України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205