Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 11 по 18 січня.

«Як можна на 35%, 25% виконувати? Це саботаж. Це просто люди втратили взагалі відповідальність», - Президент Віктор Янукович звинуватив уряд у саботажі реформ.
 
«Сам я в ополонку не пірнав. Напевно, недостатньо для цього загартований», - прем'єр Микола Азаров про те, що ніколи в ополонку не пірнав.

«Ми ж не хлібна фабрика, де без керівника населення не буде забезпечено хлібом», - в.о. міністра культури Юрій Богуцький не вважає, що культурна сфера зазнає збитків через відсутність міністра.

«Більшість відмовляється впроваджувати цю систему, мотивуючи це тим, що «ця система шкідлива для потенції або організму депутата». Я зі своїми колегами готовий пожертвувати здоров'ям, щоб на мені протестували цю систему «Рада» під час зимових канікул», - бютівець Микола Томенко готовий протестувати на собі систему персонального голосування.

«Якщо ми щось декларуємо, ми зобов'язані це виконувати, ніхто, як кажуть, пальці в двері не засовує і не змушує брати на себе зобов'язання», - Президент Віктор Янукович про те, що задекларовані обіцянки необхідно виконувати.

«У нас фашизм вже фактично гордо піднімає голову», - регіонал Вадим Колесніченко вважає, що законопроект, що припускає іспит з української мови для претендентів на державні посади, суперечить міжнародним зобов'язанням України.

«Ми не можемо закривати очі на правду, не маємо права жити в якомусь рожевому світі», - Президент Віктор Янукович просить прем'єр-міністра Миколу Азарова змінити стиль роботи Кабінету Міністрів.

«Європа - це наш дім, а Росія - потужний сусід», - регіонал Володимир Олійник вважає, що Україні доведеться жити в «європейському домі» у згоді з Росією.

«Не потрібно шукати приводу, який заважає поганим танцюристам», - Президент Віктор Янукович про те, що виконавці на місцях повинні робити все для поліпшення життя людей.

«Потрібно бути ідіотом, щоб пропонувати подібне. Насамперед, необхідно оцінювати професіоналізм людини, її здатність керувати економікою і приносити користь державі, а не те, якою мовою вона говорить», - регіонал Вадим Колесніченко про пропозицію розробити тести на знання української мови для претендентів на державну службу.

«Такими діями опозиційні депутати мають намір зайвий раз доповісти, що в справі Тимошенко вони зробили все, що могли. Весь пар у свисток вийшов, і все», - регіонал Володимир Зубанов вважає, що опозиція піариться на темі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.
 
«Раз вирішили битися - б'ємося. Я адекватно відповідаю на все, що надходить. Тут у дипломатію або мушкетерство грати не доводиться», - регіонал Вадим Колесніченко про те, що дипломатичними методами працювати у Верховній Раді не доводиться.

«Якщо ми не побудуємо сучасну, модернізовану, гнучку систему, яка реагуватиме на ті виклики, які стоять сьогодні перед нами, перед нашою країною, ми будемо плестися у хвості», - Президент Віктор Янукович про важливість вивчення світового досвіду реалізації реформ і його адаптацію до українських умов.

«Набагато легше було б зменшити час голосування з 10 секунд до 3. І все, немає ніяких проблем, не потрібно вводити якісь додаткові датчики, кнопки», - регіонал Владислав Лук'янов виступає за зменшення часу, відведеного для голосування депутатами.

«Це совкова догана, яку колись виносили тим, хто прогуляв першотравневу демонстрацію. У всіх цивілізованих країнах чиновник, який підписав багатомільйонний контракт з лижним інструктором, швидше пішов би не просто у відставку, а в свідоме забуття. А у нас якась дивна форма відповідальності: доганами карають і клерка, який без поважної причини прогуляв роботу, і чиновника, який торгує іміджем держави», - нардеп Віктор Балога про рекомендації Президенту Віктору Януковичу винести догану голові Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву щодо реалізації проекту «LNG термінал».

«Звичайно, співаю українські пісні. Особливо, якщо це застільні пісні... «Ой, чий то кінь стоїть», «Їхали козаки», «Пісня про Волинь», - регіонал Вадим Колесніченко про те, що любить співати українські пісні.

«Там, де втручається політика, я маю на увазі ті регіони, західні регіони, де є великі політики, великі «патрійоти», там потрібно, щоб прокурор працював разом з вами», - Президент України Віктор Янукович пропонує підключати правоохоронні органи, якщо в регіонах людей позбавляють права отримувати соцдопомогу, яка їм належить.

«Я з собою вже почав носити на ці собачі бої, на ток-шоу його збірки. У відповідь свистіти починають», - регіонал Вадим Колесніченко про те, що Шевченко - російськомовний письменник і поет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

928