Проведення саміту Україна-ЄС не потрібно ні переоцінювати, ні недооцінювати. Про це журналістам у Києві заявив Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

Відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, чого варто очікувати від саміту Україна-ЄС, який заплановано на 25 лютого 2013 року, посол сказав: «Саміт Україна-ЄС - це регулярний елемент діалогу між Україною та ЄС. Не потрібно ні переоцінювати його значення, ні недооцінювати».

«Це буде перша зустріч на такому рівні після виборів до Верховної Ради, а також можливість для дискусії в світлі засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, що відбулося 10 грудня 2012 року», - зазначив Томбінський.

За його словами, на саміті Україна-ЄС необхідно буде вирішити, як підготувати угоду (про асоціацію. - Ред.) до підписання.

«Щоб це відбулося, потрібно багато чого зробити в Україні. Реформувати систему права, судів. Необхідно реагувати на всі зауваження щодо виборчого процесу, а також вирішення проблеми виборчого правосуддя. Чекаємо від Президента України запевнень у тому, що ці проблеми будуть вирішені», - підсумував Томбінський.

Нагадаємо, саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280