Туберкульозну лікарню Києва планують винести за межі міста, в Гостомель, до кінця поточного року, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Необхідно створити потужну лікарню на базі лікарні №2, яка знаходиться в Гостомелі, і перенести ті дві лікарні, які на сьогоднішній день функціонують у Києві, за межі міста», - заявив директор департаменту охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв.
 
 
Голова КМДА Олександр Попов нагадав, що лікарню побудовано у 1967 році.
«На жаль, все як було побудовано, так зараз і залишено. Починаючи від лікувальних корпусів, закінчуючи технічними приміщеннями, наприклад - котельні або пральні».
 
 
За його словами, необхідна повна реконструкція.

«Після того як необхідні роботи будуть проведені, ми плануємо перевести всіх хворих на туберкульоз з київських лікарень у цей заклад. Тут є дуже хороші умови для успішного лікування. Сама лікарня розташована посеред лісу, а, як відомо, чисте повітря є важливою складовою в лікуванні туберкульозу», - поділився планами Попов.

Як повідомляв ForUm, у Києві на диспансерному обліку в протитуберкульозних закладах перебуває майже 16 тис. пацієнтів, з яких 1675 - з активними формами туберкульозу.
Хворих на заразні форми туберкульозу примусово госпіталізуватимуть за рішенням суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

645