Для поліпшення інвестиційної привабливості Україні необхідно продовжувати реформи, розпочаті у 2010 році. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив віце-президент «Європейської бізнес асоціації» Томаш Фіала на зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова з іноземними інвесторами.

«Багато з цих реформ непопулярні, але оскільки ми вас підтримали під час ухвалення пенсійної реформи, ми готові надати вам підтримку і в інших реформах», - сказав він.

За словами Фіала, Україні необхідно довести тарифи на газ до ринкового рівня, скоротити бюджетний дефіцит, оптимізувати підприємницьку діяльність, а також пом'якшити монетарну політику і впровадити «плаваючий» курс гривні.

«Україна у результаті цих заходів стане більш конкурентною в боротьбі за розміщення виробництва усередині країни. Ці кроки є не єдиною правильною соціальною політикою. Оскільки інвестиції приходять, насамперед, у демократичні країни з максимально вільною економікою, а з інвестиціями приходять попит і конкуренція за робочу силу, що в підсумку дає зростання зарплат і соціальних стандартів», - підкреслив Фіала.

Він також зазначив, що після підписання договору про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС зростання припливу капіталу в Україну буде істотним. «У цьому контексті хочеться побажати успіхів у переговорах з МВФ. Багато інвесторів вкладають в Україну з надією, що ці переговори будуть успішно завершені до весни», - підсумував Фіала.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206