У московській лікарні виконують термінову операцію на очах художньому керівникові балету Большого театру Сергію Філіну. Потім артиста відправлять на лікування до Бельгії в Центр воєнної опікової медицини.

Лікарі вважають, що на відновлення артистові потрібно не менше півроку. Поруч з художнім керівником балетної трупи Большого театру знаходяться його мати і дружина. Стан Філіна оцінюється як середнього ступеня тяжкості.

«Те, що трапилося, це колосальний удар по репутації країни, - цитує прес-секретаря Большого театру Катерину Новікову «ІТАР-ТАРС». - Світ балету в шоці. Дуже важливо, щоб слідчі органи якнайшвидше розібралися, хто стоїть за цим жахливим нападом. Адже скоїла його людина, яка знала Філіна, яка гукнула Сергія на ім'я. І той, нічого не підозрюючи, повернувся обличчям до злочинця і був облитий кислотою. Це був абсолютно точковий удар, а не злодійська випадковість».

Катерина Новікова додала, що найголовніше зараз - це врятувати Сергію Філіну здоров'я, перш за все зір. Дзвінки в Большой театр зі словами підтримки надійшли від худрука балету Паризької опери Бріжіт Лефевр, від знаменитого французького хореографа П'єра Лакотта, керівники балетних труп з Лондона, Берліна, а також від декількох балетних труп міст США.

За фактом нападу на худрука балету Большого театру порушено кримінальну справу про нанесення тяжкої шкоди здоров'ю.

Як повідомляв ForUm, учора ввечері було скоєно напад на художнього керівника балету Большого театру Сергія Філіна. Невідомий хлюпнув йому в обличчя імовірно кислотою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259