У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що не очікують виникнення конфліктних ситуацій на території країни у зв'язку з убивством у Москві кримінального авторитета Аслана Усояна, відомого як Дід Хасан.

«Виникнення конфліктних ситуацій на території України у зв'язку зі смертю відомого у кримінальних колах «злодія у законі» на прізвисько Дід Хасан найближчим часом не очікується», - йдеться у відповіді Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС України на відповідний запит «Інтерфакс-Україна».

У ГУБОЗ також запевнили, що спеціальні підрозділи у боротьбі з організованою злочинністю постійно здійснюють роботу з метою недопущення зростання впливу кримінальних авторитетів на криміногенну ситуацію в країні.

Усоян - крупний кримінальний авторитет, відомий «злодій у законі». За деякими даними, з кінця 1980-х років контролював злочинні угрупування на півдні Росії.

Він був убитий снайпером вдень 16 січня на виході із ресторану «Каретний двір» у Москві. При цьому була тяжко поранена 30-річна жінка, яка опинилася поруч.

Дід Хасан неодноразово бував в Україні з метою врегулювання конфліктів у кримінальному середовищі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259