Укрзалізниця провела результативні переговори з найбільшою профспілкою залізничників, яка об'єднує 99% працівників галузі. Про це повідомив на сьогоднішньому брифінгу міністр інфраструктури Володимир Козак.

«Я дякую Вам за правильний підхід, за підхід у рамках закону, - звернувся Козак до Профспілки залізничників і транспортних будівельників, очолювану Вадимом Ткачовим. - Ми працюємо, щоб були повною мірою дотримані права залізничників. Щоб проблеми вирішувалися в установленому законом порядку. Ми переговори вели не один день. І 80% питань, які були порушені профспілкою, вже задоволені. Решта питання - в компетенції адміністрації залізниць, компетенції Міністерства. А ті питання, які залежать від допомоги Кабміну, будуть мною порушені в уряді і, я впевнений, будуть також вирішені».

Зокрема, у цьому році запланований ріст зарплат у залізничній галузі складе 15,8%.

Міністр інфраструктури також заявив, що розмови про приватизацію Укрзалізниці є дезінформацією і способом набрати політичні очки.

Як підкреслив міністр, реформування здійснюватиметься прозоро для профспілок і суспільства у цілому. Всі проекти документів і закон абсолютно відкриті для громадськості і профспілкових організацій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329