Учора ввечері було скоєно напад на художнього керівника балету Большого театру Сергія Філіна. Невідомий хлюпнув йому в обличчя, імовірно, кислотою.

Поліція почала пошуки злочинця. Вже опитали свідків того, що сталося. Також будуть вилучені записи камер відеоспостереження, розташованих у районі події.

Філін доставлений у лікарню з опіками обличчя та очей III ступеня.

 
 
Лікарі побоюються, що отримані травми очей, які потерпіли найбільше, сприятимуть частковій втраті зору. Як припускають медики, для повного відновлення 42-річному Сергію Філіну знадобиться як мінімум півроку.

За словами колег потерпілого, останнім часом художньому керівникові балету неодноразово погрожували. Кілька днів тому була зламана його особиста сторінка у Facebook і викладена інформація, яка мала дискредитувати його в очах дирекції Большого театру. Також повідомляється, що йому неодноразово проколювали шини автомобіля, передає РІА «Новости».

Поліція розглядає як основну версію нападу на художнього керівника колективу Большого театру версію, пов'язану з його роботою, повідомив представник прес-служби столичного главку МВС.

«Слідством розглядається як основна версія, пов'язана з професійною діяльністю потерпілого, проте не списуються з рахунків і версії побутового характеру», - сказав співрозмовник агентства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

533