У січні для банків і небанківських організацій була значно спрощена процедура оформлення індивідуальних та генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій. Про це заявила директор департаменту контролю, методології та ліцензування валютних операцій НБУ Надія Пасенова у коментарі, розміщеному на офіційному сайті НБУ.

«Раніше у відповідності з законом «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю» НБУ видавав генеральні ліцензії та індивідуальні ліцензії на здійснення валютних операцій за погодженням з правоохоронними органами. Зокрема, зі структурними підрозділами МВС та СБУ, які займаються боротьбою з організованою злочинністю. У зв'язку з цим нормативні документи НБУ передбачали направляти копію звернень наших резидентів у ці органи, і при отриманні від них позитивних висновків ми приймали рішення про видачу індивідуальних або генеральних ліцензій», - розповіла представник НБУ.

Але в січні, за її словами, набули чинності зміни до цього закону, зокрема, до статті 18, відповідно до яких НБУ тепер має право видавати різного роду дозвільні документи у вигляді ліцензій без узгодження з МВС та СБУ.

«Природно, це значно спростило процедуру оформлення індивідуальних та генеральних ліцензій. Прийняття рішень про видачу цих документів банкам і небанківським організаціям тепер залежить виключно від якості подаваного пакету документів», - підкреслила Пасенова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214