Продукція вітчизняного птахівництва стане більш конкурентоспроможною на зовнішньому ринку, якщо в Україні буде встановлено єдиний показник вмісту вологи. Крім того, нормування вмісту вологи допоможе захистити українського споживача від м'яса з підвищеним його рівнем - вітчизняного та імпортованого. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики і продовольства України.
Кількість вологи у м'ясі птиці залежить від способу охолодження тушок. При гідроаерозольному способі охолодження, який застосовується у країнах ЄС, її втричі менше, ніж при охолодженні тушок зануренням у холодну воду, як це зазвичай відбувається в Україні.

На сьогодні в країнах ЄС встановлені чіткі вимоги до м'яса птиці (Регламент 543/2008). Так, показник масової частки вологи, яка виділяється при розморожуванні м'яса, для тушок з вкладеними потрохами і охолоджених у гідроаерозолі становить 3,3%, а для аналогічних тушок, але охолоджених у ваннах з водою, - 5,1%.

«Враховуючи, що низка вітчизняних підприємств застосовують процес охолодження тушок шляхом занурення їх у холодну воду, показник 4% буде встановлений з урахуванням необхідного підготовчого періоду для адаптації технологічних процесів на цих підприємствах», - наголошується у повідомленні.

Таким чином, встановлення єдиного показника дозволить підвищити конкурентоспроможність продукції птахівництва, яка надходить на внутрішній ринок. «Покупець має платити за м'ясо, а не за воду», - підкреслили у Міністерстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182