Неповне виконання Національного плану дій на 2012 рік обумовлене неналежною виконавською дисципліною у центрі і на місцях, а також недостатньо високою якістю підготовки нормативних актів. Про це перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова сказала під час засідання Комітету з економічних реформ, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Вона зазначила, що у минулому році Україна зробила досить значний крок на шляху поліпшення інвестиційного клімату та створення передумов для зростання вітчизняної економіки.

У той же час, додала Акімова, за різними напрямами реформування рух відбувався з різною інтенсивністю. «Аналіз показує, що основні причини невиконання встановлених Президентом України завдань є: недостатньо висока якість підготовки законодавчих та нормативних актів, неналежний рівень виконавчої дисципліни як у центрі, так і на місцях, відстоювання відомчих інтересів і обмеженість або неефективне використання коштів, передбачених на фінансування реформ», - сказала вона.

Перший заступник глави АПУ зазначила, що низька дисципліна виконавців стала головною перешкодою на шляху реформ минулого року - з цієї причини не виконана майже третина заходів Нацплану.

«Часто прийняті важливі рамкові законодавчі акти не супроводжувалися своєчасно розробленою нормативною базою, що заважало повноцінному впровадженню законів», - додала Акімова.

Перший заступник глави АПУ зазначила, що практика співпраці Секретаріату Комітету з економічних реформ з урядом повинна продовжитися і в цьому році. «Вона дозволить істотно поліпшити якість нормативних актів, забезпечити концентрацію бюджетного фінансування на пріоритетних напрямах реформ, якісне інформаційне супроводження реформ з боку керівників відповідних напрямів», - підкреслила Акімова.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович розкритикував виконання плану реформ на 2012 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

747