Найімовірніше вибори мера Києва пройдуть за чинним законодавством. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прямої лінії у «Комсомольской правде в Украине» повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

«Призначення дати виборів міського голови Києва – це повноваження виключно парламенту. Питання щодо прийняття нового або зміни існуючого закону «Про вибори» – це теж компетенція парламенту. Можу точно сказати, що в уряді ніхто не ініціював змін у даному документі. Право законодавчої ініціативи, яке має уряд, у даному напрямі ніким не готується до здійснення. Тому я думаю, що, швидше за все, вибори пройдуть за тим законом, який зараз діє в Україні для всіх населених пунктів. А коли вони відбудуться? Тоді, коли депутати проголосують і призначать ту дату, яку вважають потрібною. Крім них цього зробити ніхто інший не може», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак допускає, що після виборів мера Києва можуть бути об'єднані посади голови Київської міської державної адміністрації і мера Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

498