Греція зажадала від Німеччини компенсації за дії нацистів на грецькій території під час Другої світової війни, пише Greek Reporter. Член грецької національної ради щодо німецьких репарацій Арістоменіс Сіггелакіс оголосив, що Берлін повинен виплатити Афінам 108 мільярдів євро, не рахуючи відсотки, за зруйновану інфраструктуру і 54 мільярди євро за окупацію.

При цьому член ради підкреслив, що Греція також буде вимагати від Німеччини компенсації за знищення археологічних цінностей і для жертв нацистських злочинів.

З такими заявами Сіггелакіс виступив у Салоніках на презентації книги, у якій зібрані свідчення злочинів нацистів проти грецького населення, передає «Lenta.ru».

Ще у вересні 2012 року міністерство фінансів Греції заявило про те, що підрахує суму репарацій, які Німеччина повинна виплатити за нацистські злочини. Грецькі власті почали активно розвивати тему компенсацій за події Другої світової війни після того, як в країні почалася фінансова криза. Греки пов'язали дії нацистів, які вивезли з країни золотий запас і змусили місцеву владу дати їм велику позику, з нинішнім занепадом національної економіки.

Німецькі власті стверджують, що нічого не винні Афінам після того, як за договором 1960 року виплатили 115 мільйонів німецьких марок (близько 55,4 мільйона євро). При цьому Німеччина виплатила компенсації колишнім в'язням нацистських концтаборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233