Австралієць знайшов за сто кілометрів від Мельбурна п'ятикілограмовий золотий самородок, вартість якого може доходити до півмільйона доларів США, повідомляє у четвер австралійське видання Ballarat Courier.

Золотошукач, чиє ім'я не повідомляється, знайшов самородок у середу на глибині 60 сантиметрів під землею поблизу міста Балларат, за сто кілометрів від Мельбурна. Зі своєю знахідкою він відправився у спеціалізований магазин корисних копалин.

Власник магазину Корделл Кент розповів виданню, що ринкова вартість 5 кілограмів золота приблизно складе 315 тисяч доларів, але самородки такого розміру дуже рідкісні, тому Кент не виключає, що колекціонери або музеї будуть готові запропонувати за знахідку до півмільйона доларів, передає РІА «Новости».

«Така знахідка дає людям надію. Я не пригадую, щоб самородки такого розміру коли-небудь знаходили поблизу. А старательством я займаюся вже більше двох десятків років», - заявив Кент,

передрікаючи початок «золотої лихоманки» у Баллараті.

Найбільший самородок золота з усіх коли-небудь знайдених був виявлений в Австралії шахтарем Хіллом Ендом у 1872 році, самородок важив 235 кілограмів. До наших днів він не зберігся, оскільки був пущений на переплавку. Другий за величиною самородок у світі також родом із Австралії, він важив 70,9 кілограма і теж був переплавлений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458