Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк доручив внести зміни до законодавства для спрощення процедури отримання державної підтримки сільгоспвиробниками та запобігання виникненню корупційних схем і ризиків при отриманні такої підтримки. Про це він заявив сьогодні під час проведення робочої наради з центральними органами виконавчої влади, діяльність яких координує Мінагрополітики, і директорами департаментів Міністерства, повідомляє прес-служба відомства.

На сьогодні з різних джерел надходить інформація про те, що на шляху проходження коштів державної підтримки, які виділяються на розвиток таких важливих галузей сектора, таких як тваринництво, будівництво об'єктів інфраструктури аграрного ринку та інших, відбуваються випадки, коли кошти потрапляють до адресатів або не у повному обсязі, або зі значною затримкою, що не завжди викликане об'єктивними причинами.

Тому зараз потрібно зробити все необхідне, щоб виникнення подібних випадків стало неможливим. Зокрема, повинні бути розроблені спрощені порядки надання державної підтримки.
«Необхідно розробити такі порядки проходження коштів державної підтримки, щоб унеможливити корупційні прояви, особливо на місцях. Щоб той обсяг коштів, який закладений у цей складний рік на програми державної підтримки, гарантовано і своєчасно надійшов до тих, хто її потребує», - підкреслив міністр.

Він додав, що внесення таких змін забезпечить прозорість роботи комісій на місцях і по своїй вертикалі та спростить процедуру отримання таких коштів.

Робота щодо спрощення порядків вже проводиться фахівцями Міністерства, вже внесені зміни до багатьох таких порядків.

Міністр також зазначив, що керівники центральних органів виконавчої влади (ЦОВ), робота яких координується Мінагрополітики, несуть персональну відповідальність за усунення корупційних фактів у діяльності територіальних органів.

«За усунення корупційних схем нести персональну відповідальність будуть керівники ЦОВів: Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко, Державного агентства рибного господарства Віктор Дроник, Державного агентства лісового господарства Віктор Сівець, Державної інспекції сільського господарства Микола Вашешніков і Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимир Горжеєв, а також керівники Аграрного фонду, «Укрспирту» і Державної продовольчо-зернової корпорації», - підкреслив Присяжнюк.

Він також нагадав, що при Міністерстві аграрної політики та продовольства України працює консультаційний центр за телефоном 0 800 50 24 10. Тут можна отримати роз'яснення щодо програм державної підтримки та подати звернення про порушення при оформленні документів та отриманні державної допомоги, а також про факти зловживань і корупційних дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327