Надзвичайний і повноважний посол Республіки Куба в Україні Ернесто Антоніо Сенті Даріас вважає економіку пріоритетною сферою у відносинах між двома країнами. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив сьогодні на прес-конференції.

«Пріоритетом все ж буде економічна сфера. У політичному плані є повага і розуміння. Наша мета – це збільшення експорту біотехнологій, транспорту, обладнання, запчастин. Також збільшення закупівель кукурудзи і карбаміду, а також зростання туристичного потоку», - сказав він, зазначивши, що у 2012 році Кубу відвідало більше 7 тис. українських туристів, а з початку 2013 року – вже 514.

«Зараз ми працюємо над тим, як домогтися якщо не прямого сполучення Київ-Гавана, то якогось прийнятного шляху. Віза для українських туристів оформляється дуже швидко», - підкреслив він.

Крім того, посол нагадав, що Президент Віктор Янукович в минулому році у ході візиту до Гавани подарував Кубі 15 тис. тонн карбаміду вартістю 10 млн дол «Можливо, придбання карбаміду поставлять на постійну основу. А зараз необхідно посилювати економічну взаємодію між нашими підприємствами. На заводі Антонова зараз роблять два літаки Ан-58 для туристичних перевезень всередині Куби, скоро буде третій літак і ще кілька – у перспективі», - зазначив він.

Крім того, за словами посла, Янукович вислав запрошення президенту Куби відвідати Україну. «Дати конкретної немає, але запрошення є, це дуже важливо», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343