У місті Білозерську Донецької області собака загриз свого господаря, повідомляє прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

У чергову частину Добропільського міського відділу міліції звернулася місцева жителька, яка розповіла, що коли прийшла відвідати свого 67-річного інваліда-батька, знайшла його обезголовлений труп на веранді будинку. Двері були зачинені, донька потерпілого відкрила її своїм ключем і не встигла переступити поріг, як з будинку кулею вилетіла собака господаря.

На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. Яких-небудь інших ушкоджень на тілі потерпілого зафіксовано не було. Голову виявили у сусідній кімнаті, шкірні покриви були відсутні. Всі двері й вікна в будинку були в цілості й зачинені зсередини, порядок в домі не порушений, нічого не викрадено, слідів боротьби або присутності сторонніх також не виявлено. Міліціонери встановили, що пенсіонер зловживав спиртними напоями і проживав один, востаннє сусіди його бачили за два дні до події.

За словами першого заступника начальника Добропільського МВ Олександра Макєєва, труп чоловіка був направлений у Донецьке обласне бюро СМЕ для проведення експертизи з метою встановлення причини смерті. В очікуванні висновків експертів правоохоронці відпрацьовували всі можливі версії скоєння даного злочину. Було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

За результатами судово-медичної експертизи встановлено, що смерть потерпілого настала від здавлення органів шиї тупими предметами з обмеженою травмуючою поверхнею, якими могли бути щелепи собаки. У зв'язку з цим слідчим відділом Добропільського МВ кримінальне провадження було закрите на підставі п.2 ч.1 ст.284 КПК України (за відсутністю складу злочину).

З метою недопущення в подальшому фактів нападу собаки на людей тварина було знешкоджено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320